LCHF knäcke
När vi var hos min pappa förra veckan fick vi smaka ett knäcke som han hade gjort som är gluten, mjölk och äggfritt dessutom. Min man gillade det och har hittills gjort 3 olika bakningar med det brödet. Så här kommer lite bilder på hur man gör och receptet i fall någon vill ha!
Superduper gott vill jag lova!!
KRAM CISSI
INGREDIENSER
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja (eller olivolja)
2,5 dl kokande vatten
flingsalt att strö över
GÖR SÅ HÄR
1. Rör ihop de torra ingredienserna. Häll i oljan och rör ihop.
2. Häll över det kokande vattnet och rör ihop till en smet.
3.Tryck ut på plåt mellan två bakplåtspapper (kavla gärna). Ta bort det övre pappret och strö över flingsaltet
4. Grädda i 150 grader i en timma.(det ska vara torrt och segt)
5. Bryt brödet i bitar eller skär ut rutor i smeten innan du gräddar.
Superduper gott vill jag lova!!
KRAM CISSI
Kommentarer
Trackback