GripFamiljen

Mot ett smalare liv!

Japp! Nu är jag taggad och har verkligen bestämt mig att gå ner i vikt och stanna där! Det känns superbra! Trots att jag hade en liten syndar dag igår i form av en pizza så visar vågen nedåt och idag gjorde det mig ännu mer taggad så jag tog de som är hemma i familjen på en halvtimmes promenad i det kalla vädret, dock vackra. Här är bildbevis :)Tänkte börja träna vart efter på medley och Arena Grosvad här i Finspång! Ska bli så skönt!!

Vad gör ni andra en lördag som denna??

KRAM CISSI


Lillkillen har fyllt 4 år + lite till

Idag för 4 år sedan föddes mitt goa lilla bus Linus. En jobbig förlossning som slutade med akut kejsarsnitt.Jisses vad tiden rusar iväg. Han blev uppvaktad på morgonen av oss alla. Trodde han skulle sova men pappa fick gosa med honom i sängen så sjöng vi för honom med lite paket på morgonkvisten. Mysigt värre. På dagis hade han också blivit firad och fick en söt liten bok av de. Nu på kvällen kom mormor och Lasse med paket. Vi fikade och åt glass i stoooora lass :)

Har även hunnit läsa ut en bok till....De bortglömda barnen av Kathy Harrison. Handlar om en fosterfamiljs liv. Hemsk att läsa om hur barn blir behandlade. Jag blev illa berörd!Har idag även börjat med en 2 veckors kur med Allevo! Känner mig så peppad så eftersom vi sålde vår ena bil idag så passade jag på att köpa 2 förpackningar till en kickstart kur! Bara pulver på 2 veckor. Känner mig faktiskt oerhört peppad just nu. Hoppas det håller i sig. Vågen står nu på 89.5 och ett del mål är att nå 80 kg. Borde jag ju klara och bara vädret blir bättre tänker jag börja med lite små promenader också!! Någon som vill hänga på?

KRAM CISSI


Tagen på sängen!

Mohahaha här har min kära vän Nettan lagt upp en sååå fin bild på mig, modifierad och plåtad med hennes I phone 4!KRAM CISSI

En liten promenad

Tog vi oss idag. Barnen och jag...Sopstationen ligger på andra sidan vårat hus så vi tog sopor, barn och stavar (som jag alltid går med för ryggens skull) och gick ut i kylan. Och det var kallt. Minus i alla fall men vet inte hur mycket. Vi passade på att låta Linus få gunga lite. Det tråkiga är att de har bytt ut däck gungorna mot bäbisgungor. Snart kan inte bus gunga där för då kommer han inte i gungan. Haha. Fast då finns ju en gungbräda istället :-)Nu blir det lite plock och bestyr. Pelle jobbar långa pass både lördagen och söndagen från 6 på morgonen till halv 6 på kvällen. SEN FRIVECKA! DEN GILLAS!!!

KRAM CISSI

Vacker dag!

Inte för att lata jag har varit ute något men snart blir det nya friska tag. När skolan sätter igång igen sätter mitt nya smalare liv igång med minst en promenad per dag. Behöver gå ner i vikt så det är väl bara att sätta igång antar jag.
I alla fall har det varit en superfin dag här i Finspång och säkert på många andra ställen också. Passade på att ta dessa foton, njuta av det vackra så länge som möjligt.

Vi har bara lite fjutt snö men det räcker tycker jag som inte alls gillar snö.

Idag är det även Trettondedag jul! Här kan ni läsa mer om den dagen.

KRAM CISSI

Bokläsarperiod!

Ojoj vad jag läser. Har avklarat 2 böcker den här veckan redan. Känns himla kul. Nu den här senaste boken heter Sankta Psyko av Johan Theorin. Denna sträckläste jag i 2 dagar ca. Så rysligt pirrspännande så jag hade svårt att somna in i går kväll. Hörde ljud och rusk. Haha. Så går det när författare skriver rysligt bra!Från bokens baksida:
Till en stad på svenska västkusten kommer den 29-årige Jan Hauger för ett vikariat som förskollärare.
Men Gläntan är ingen vanlig förskola. Den ligger invid muren till Sankta Patricias regionsklinik - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar tvångsvårdas. På Gläntan vistas barnen för att behålla kontakten med de inspärrade föräldrarna. En av Jans uppgifter är att eskortera barnen genom den källargång som förbinder förskolan med kliniken.
Jan är en duktig pedagog men förtiger också saker, som varför han så gärna ville ha tjänsten på Sankta Psyko. Och vad sm egentligen hände flera år tidigare när han gick ut i skogen med en dagisgrupp - och kom tillbaka med ett barn för lite.

Ja jisses. Denna bok är dock något annorlunda än Johans tidigare böcker men ruskigt RUSKIGT bra! Klart läsvärd tycker jag. Man vill liksom inte släppa sidorna man läser och läser tills slutet nås.....

BÄSTA BOK HITTILLS I ÅR!!!!

Högsta betyg 5 av 5 gripar!!!

KRAM CISSI


Niceville av Kathryn Stockett

Åh gud! Denna har jag inte kunnat släppa ifrån mig! Jisses så bra! Denna var den sista bok jag läste 2011 men avslutas idag. Riktigt ruskigt bra!!När Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter universitetet, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler.
Men Skeeter har förändrats. Hon har författardrömmar och reagerar allt starkare på de orättvisor hon ser omkring sig i 1960-talets Södern. Genom sitt arbete på lokaltidningen träffar hon två svarta hemhjälper - Aibileen och Minny. Tillsammans bestämmer de sig för att skriva en bok som skildrar verkligheten bakom de fina fasaderna i Jackson, staden som de kallar Niceville.
de skriver om hur de scvarta kvinnorna har förnedrats och diskriminerats, men också om deras drömmar, längtan och hopp. Det är ett farligt arbete som kommer att förändra deras liv för all framtid.

OJOJOJ! En klockren bok som jag INTE kunde släppa ifrån mig!! LÄS!! 5 gripar av 5 möjliga helt klart!!

KRAM CISSIHand dator!

Sandra har av habiliteringen fått en hand dator som ska göra att hon blir mer självständig och att jag ska slippa tjata varje gång hon tar sin medicin. Hon tar mediciner 6 gånger per dag så det är ganska mycket tjat och gnat det handlar om för det är inte roligt att va 18 år och ta så mycket mediciner. Handdatorn påminner henne var gång hon ska ta sin medicin, tabletter och sådant. Den piper och ringer då som ett alarm ungefär!!
Så med hjälp av Habiliteringen så fick vi hem en sån här smidig sak. Jag tycker det är jättebra, Sandra tycker den är lite stressande men antar att det är en vanesak.Så idag har habiliteringen kommit till oss. Smidigt att de åker från Norrköping och hit tycker jag. Annars har det varit en lugn måndag. Linus på dagis 9-12 då när vi hade mötet sen fick jag vila lite och grabbarna lekte snällt i rummet. Kul när de är så snälla och inte bråkar med varandra....Vad har ni andra gjort idag???

KRAM CISSI

Nyårsfirande hos familjen Grip!

Våra vänner M&M kom vid 18 tiden och lastade in som om de skulle flytta in till oss :) Så blir det när man ska stanna över natten. Vi åt 3 rätters och menyn såg ut så här:

Toast a La Grip
Smördegsinbakad fläskfilé och potatisgratäng
Glass med blåbärspaj och tomtebloss

Menyn blev lyckad och alla blev så där lagom stinna och belåtna. När maten var avklarad fick grabbarna bus i familjen spela lite xbox 360. Vi vuxna högg in på Sverige spelet, ett roligt frågesport spel som jag sa att jag skulle vinna. Haha gissa vem som vann! Jupp Fru M så klart :)

Spelet tog sin lilla tid med alla barnen vakna men lagom till halv 12 så blev vi färdiga. Så då började vi lite smått att klä på oss allihopa. Vi var lagom ute till 23:50 i kylan. Marie hade fått lyckolyktor 3 stycken så vi tände upp de för våra nära och kära i himlen. Vackert till tusen och vi var inte ensamma att skicka upp såna lycktor. Såg flera stycken.

Vår kväll var trevlig och lugn. Här kommer lite foton!
Toast A La Grip


Varmrätten var superb!
En i vardera ben! :-)Nöjd med kvällen. Kom i säng vid 1 trötta och slutkörda och Linus va uppe han med heeeela tiden men var lite rädd när vi var ute när det smällde så dant. Men han överlevde det med.

GOTT NYTT ÅR ALLA DÄR UTE!

KRAM CISSI


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!